Tesztelés

A vizsgálatokat a FÉMALK Zrt. fejlesztési laborjában végezzük, ahol rendelkezésünkre áll egy INSTRON szakítógép (250kN), valamint egy +-8kN teherbírású SCHENCK keretes pulzátor és egy 27kN és 65kN teherbírású, munkahengerekkel szerelt IST szabadon beállítható pulzátor, amellyel az autóiparban gyakran előforduló kétkomponensű fárasztóvizsgálatokat is el tudjuk végezni.

Az öntvény porozitásának meghatározására egy 3D asztalmozgatású OLYMPUS mikroszkópot használunk, ahol a kívánt keresztmetszet csiszolata különböző szabványok szerint értékelhető ki.

Az anyagösszetétel-vizsgálatokat SPEKTROLAB spektrométerrel végezzük, de lehetőség van keménységmérésre és repedésvizsgálatok elvégzésére is.

Tisztaságvizsgáló szobánk egy HYDAC típusú mosóberendezéssel és a hozzá kapcsolódó perifériákkal van felszerelve, így házon belül is képesek vagyunk az előírt tisztasági követelményeket folyamatosan ellenőrizni és a szériatermeléshez szükséges optimális mosási paramétereket kikísérletezni.

Rezgéstani és sajátfrekvencia-vizsgálatokhoz gyorsulásérzékelők, impulzus kalapács és az ehhez szükséges erősítő valamint jelfeldolgozó rendszerek állnak mérnökeink rendelkezésére.