Szerszámtervezés

A szerszámtervezés a FÉMALK Zrt.-nél a ’90-es évek végén jött létre, azzal a céllal, hogy megfelelő rugalmassággal elégítse ki a szerszámüzemünk és ezáltal a vevőink igényeit.

Ezen a részlegen több mint 10 mérnök munkatársunk dolgozik a szerszám tervezés, formatöltés szimuláció és CAM programozói területeken. A szerszámtervező mérnökök a technológia szakembereivel és a gyártmányfejlesztő mérnökökkel együttműködve felelősek az ideális szerszámkonstrukciók kialakításáért. Szimulációs mérnökünk a szerszámtervezők munkáját töltési szimulációk készítésével segíti, ezzel is javítva az optimális szerszámkialakítást. Programozó kollégáink a felelősek a megfelelő gyártástechnológia kialakításáért, amelyet a szerszámüzemmel közösen valósítanak meg.

Mérnökeink a tervezést 3D-s tervező program, CAD szoftver segítségével (Creo) valósítják meg. Programozó kollégáink PowerSHAPE és PowerMILL CAM programokkal dolgoznak. Szimulációs mérnök kollégánk pedig MAGMASOFT programmal készíti az öntőszerszámok töltési szimulációit.