Innovációs és Előfejlesztési Osztály

Cégünk versenyképességének megőrzése érdekében belső tudásbázisunkat folyamatosan bővítjük.

Speciális tudással rendelkező mérnökeink, szakembereink külső és belső K+F projektjeinken keresztül szélesítik, mélyítik műszaki ismereteiket, s ezzel alapot biztosítanak Ügyfeleink számára a nagyobb hozzáadott értéket képviselő tevékenységekhez.
Projektjeink nagyobbik része szorosan köthető a nyomásos alumínium öntészethez, de emellett a területhez szorosan nem köthető témákkal is foglalkozunk. Ilyen például az akusztika, speciális mechanikai tulajdonságú anyagok és azok vizsgálata, új numerikus számítási modellek validálása és ezek bevezetése a termékfejlesztési folyamatba.

Az autógyártók fejlesztési osztályaival együtt dolgozva előfejlesztési projektekben veszünk részt. Ez egy nagyon korai, koncepció szintű fejlesztési fázis, ahol feladatunk, a vevőtől kapott építési térnek és követelményjegyzéknek megfelelő, különböző kinematikai és mechanikai peremfeltételek teljesülése mellett tömegre optimált öntvények kifejlesztése úgy, hogy a termékek későbbi minőségi és hatékony szériagyárthatósága megmaradjon. Vevői igény szerint lebonyolítjuk a prototípus fázist, elvégezzük a termékek statikus, élettartam- vagy rezgéstani vizsgálatát.

Kapcsolataink egyetemekkel és kutatóintézetekkel:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar
Miskolci Egyetem, Műszaki Anyagtudományi Kar
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft (BAY-ATI), (BAY-LOGI)
Széchenyi István Egyetem
Österreichisches Giesserei-Institut (ÖGI)

CAD szoftvereink:
CATIA
CREO
NX

CAE szoftvereink:
ANSYS
ALTAIR Hyperwoks
CATIA GPS/GAS