Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 73
Fémalk ZRT. - nyomásos alumínium öntöde

Fejlesztés (K+F tevékenység)


Az elmúlt 2 évtizedben vevőink elvárásai megváltoztak. A hatékonyabb tervezés és rövidebb fejlesztési idő érdekében bevonták a beszállítókat a termékfejlesztési folyamatba. A Fémalk Zrt. erre a piaci igényre válaszul 2001-ben megalapította a fejlesztési osztályát. Napjainkban a fejlesztési részlegen 13 mérnök dolgozik.

A vevőink által ránk bízott termékfejlesztési felelősség megköveteli, hogy mérnökeink ne csak a virtuális és szimulációs térben mozogjanak otthonosan, hanem a valós terméket és annak végleges tulajdonságait (méretletérések, szilárdsági tulajdonságok, gyárthatóság, tesztelés) is ismerjék.

Feladatunk a vevőtől kapott építési térnek és követelményjegyzéknek (szilárdság, dinamikai viselkedés, tisztasági előírások, stb.) megfelelő, egyszerűen és hatékonyan, jó minőségben gyártható termék tervezése, fejlesztése, vevői igény szerint tesztelése (prototípus-, szériatermék).

Büszkék vagyunk arra, hogy vevőink a sok éves munkakapcsolat után napi szinten kérik ki szakmai tanácsainak, véleményünket az aktuális problémáikkal kapcsolatban.

Kapcsolataink egyetemekkel és kutatóintézetekkel

 

 

 

Munkánk során a kapott építési térnek megfelelően 3D-s tervezőrendszerben (Catia V5, Pro/E, Creo, NX) elkészítjük a termék modelljét, melyet több iteráción keresztül szilárdsági számítások (Ansys WB, Catia GPS) segítségével optimalizálunk. A kész geometria alapján a technológia és a szerszámtervezés elkészíti az öntőcsatornát, amelyet töltésszimuláció segítségével ellenőrzünk. Így számos hibára (porozitás, lunker, levegőbezáródás) fény derül, melyet hatékonyan, időben tudnunk javítani.

A prototípus fázisban a vevő igényének megfelelően homok- vagy nyomásos öntvény prototípusokat készítünk, melyeken nem csak a darab funkcionalitása ellenőrizhető, hanem igény szerint az öntvény szilárdsági és élettartam vizsgálata is elvégezhető.


FÉMALK ZRT. telefax: +36 1 4204 609
cím: H-1211 Budapest, Öntöde u. 2-12. e-mail: femalk@femalk.hu
telefon: +36 1 8150 900
+36 1 4204 608
web: www.femalk.hu