Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 73

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 112

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 114

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 115

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 118

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 119

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/femalk/classes/rendszer/nyelvek.class.php on line 120
Fémalk ZRT. - nyomásos alumínium öntöde

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/femalk/classes/rendszer/mysqlsafe.class.php on line 33

„Az év magyar beszállítója” - Fémalk Zrt.


Az év beszállítója díj átadó Összesen nyolc, kiemelkedően jelentős 2013-as beruházást díjazott az „Év befektetője” gálán, csütörtökön a HITA a Szépművészeti Múzeumban. Az immáron harmadik alkalommal megítélt díj célja elismerni azokat a befektetőket, amelyek magyarországi beruházásukkal a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. A nagyszabású befektetések létrejöttéhez minden esetben egyablakos, komplex projektmenedzseri szolgáltatást nyújtott a HITA.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: „azok az országok és azok a vállalatok lettek mára sikeresek, amelyek a válság évei alatt bátor válaszokat adtak a nemzetközi gazdasági élet kihívásaira, nem túlélésre játszottak, hanem új stratégiákat választottak”.

Dr. Berényi János, a HITA elnöke köszöntőjében elmondta, hogy ezek a befektetések amellett, hogy közvetlenül hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, elősegítik azt is, hogy a nemzetközi szinten vonzó és üzleti szempontból ideális befektetési helyszínként tekintsenek Magyarországra. „Külön köszönet illeti a Magyarországon befektető cégeket azért, mert beruházási döntésükkel hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy elnyerjük a Financial Times fDi Magazinja, Budapestnek, mint Kelet-Európa legvonzóbb befektetési célpontjának járó díjat” – mondta Berényi. A HITA elnöke hozzátette, hogy ezek a befektetések és ez az elismerés hosszútávon járulnak hozzá a magyar befektetői környezet eredményességéhez.A 2013-as év díjazottjai:
  • „Az év legnagyobb volumenű új zöldmezős beruházása” - Takata Safety Systems Hungary Kft.
  • „Az év legnagyobb volumenű bővítése” - Hankook Tire Magyarország Kft.
  • „Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata” - Coloplast Hungary Kft.
  • „Az év legnagyobb regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata” - Computacenter Services Kft.
  • „Az év legnagyobb mértékben bővülő regionális szolgáltató központja” - Systemax Business Services Kft.
  • „Képzési együttműködésért” - Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
  • „Az év legjobb ipari parkja” - Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft.
  • „Az év magyar beszállítója” - Fémalk Zrt.

Az év beszállítója díj Az „év magyar beszállítója” díjat a Fémalk Zrt. nyerte el. A vállalat alapítása óta, az elmúlt 25 évben az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő, nyomásos alumíniumöntödévé fejlődött.
A vállalat alaptevékenysége elsősorban az autóipar részére nyomásos alumínium öntvények előállítása, valamint ezen termékek felületkezelése, megmunkálása, különféle szerelési műveletek elvégzése.

A Fémalk Zrt. közvetlen beszállítója a BMW, a Volkswagen és a Porsche autógyáraknak, az alkalmazottaink száma 2014 első negyedév végére elérte az 583 főt, 2013. évi árbevétele meghaladta a 16 milliárd forintot. A vállalat jelenleg a Dunavarsányi Ipari Parkban saját erőből, megrendelésinek kielégítése érdekében 6,7 hektáros zöldmezős beruházást hajt végre, amelyre 2015 év végégig mintegy 5 milliárd forintot fordít. A 14.800 m2-es épület kivitelezése 2014-ben zárul le, ezt követi majd a technológiai berendezések fokozatos betelepítése.

A FÉMALK jól felfogott érdekének tekinti a középfokú duális képzésben való részvételt, ezért a csepeli Weiss Manfréd Szakközépiskolával alakított ki együttműködést. A mérnökutánpótlás biztosítása érdekében pedig bekapcsolódott a Kecskeméti Főiskola duális képzési programjába, továbbá együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki és a Miskolci Egyetem Anyagmérnöki Karával.Az átadóról a Nemzeti Külgazdasági Hivatal honlapján is olvashat »


FÉMALK ZRT. telefax: +36 1 4204 609
cím: H-1211 Budapest, Öntöde u. 2-12. e-mail: femalk@femalk.hu
telefon: +36 1 8150 900
+36 1 4204 608
web: www.femalk.hu

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/femalk/classes/rendszer/mysqlsafe.class.php on line 41
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND mp.engedelyezve = 'I' GROUP BY mp.id ORDER BY szint, sorrend ASC' at line 44